Salutació

Miquel PueyoFinalment, Lleida és a punt de celebrar la Festa Major. I això, ara més que mai, és motiu d’alegria i esperança…

La pandèmia mundial de la Covid ha trasbalsat, també, el calendari de festes de la ciutat i enguany vam haver de renunciar a la Festa Major en pro d’un interès superior: el de la salut i la seguretat de tots els ciutadans i ciutadanes. Amb l’aprenentatge que ens ha brindat el Fase Cultura, el festival d’estiu que ha portat la cultura
a tots els barris de la ciutat de forma segura i atractiva a tots els públics, i ara que la situació sanitària és més estable i menys extrema, podem finalment oferir-vos aquest programa d’actes.

Les Festes de Tardor que hem preparat pensant en tots i totes són una proposta variada, capaç de satisfer tots els gustos i, a més, de fer-ho amb totes les garanties sanitàries. La plaça de Sant Joan i els Camps Elisis seran els dos principals escenaris d’aquestes festes que són un comiat de l’estiu i una benvinguda a uns  mesos que desitgem millors que els que deixem enrere. Alhora, volem homenatjar tot aquell personal que durant aquest temps s’ha mantingut a primera línia i és per aquest motiu que Montse Gea, fins fa uns dies presidenta del Col·legi d’Infermeria de Lleida i flamant directora general dels Professionals de la Salut, serà la pregonera.

El calendari d’actes, com veureu, és divers i combina la cultura més tradicional i popular -amb unes actuacions adaptades a la situació actualamb una oferta de concerts àmplia i de primer nivell. Els lleidatans i lleidatanes mereixíem uns dies de festa com els que us presentem i desitjo de tot cor que els puguem gaudir en la seva plenitud i sempre, sempre, sent conscients que la millor manera de protegir els altres és començar per un mateix.

Bones Festes de la Tardor!

Miquel Pueyo París
Paer en cap

Ignasi Amor Bergé
Regidor de Joventut, Festes i Tradicions